Qmica de applicatie voor succesvolle verkoop van uw merk of product

Qmica de applicatie voor succesvolle verkoop van uw merk of product

NEWS – Augustus 2018

Het aantal (online) verkoopkanalen neemt toe. Goed nieuws voor uw merk of product, maar ook een valkuil. Wanneer uw productdata niet op orde is zal dit nadelige gevolgen hebben voor uw sales. Consumenten willen op de juiste wijze geïnformeerd worden over uw producten. Zij vragen om juiste en consistente informatie op alle verkoopkanalen waar uw product te koop is.

In 2017 heeft Intergamma samen met leveranciers grote stappen gezet in de aansluiting op de centrale datapool van GS1: de weg voor het geautomatiseerd uitwisselen van universele en eenduidige productinformatie. Retailers als Maxeda, Hubo, Bouwmaat, DGN en bol.com zijn nu ook aangesloten op de GS1 datapool.

Waarom is dit een belangrijke stap en willen ze u hierbij betrekken?

E-commerce groeit explosief. Consumenten oriënteren en kopen steeds meer online
Meer dan 60% van de Intergamma klanten oriënteert zich eerst online, dat zijn meer dan 2 miljoen bezoekers per week.
Zonder informatie zijn uw producten niet op de Gamma en Karwei websites en in de webshopfilters zichtbaar, de consument zal het product niet vinden waardoor het niet online of in de bouwmarkt wordt gekocht.
Zonder productinformatie is het product niet (goed) zichtbaar in Google Shopping en dat betekent geen online sales.
Goede artikeldata is cruciaal voor optimale klantprocessen zoals bestellingen, promoties, schappenplannen, leveringen en facturatie.
Om te voldoen aan wet- en regelgevingen.

Om dit te borgen vragen retailers steeds meer informatie waarvan een groot deel gestandaardiseerd (GS1- of ETIM classificatie). Naast de standaard informatie vragen retailers ook aanvullende productdata welke per retailer verschilt.
Gevolg is een oncontroleerbare brei aan datastromen. Het is voor u als leverancier vrijwel onmogelijk om in uw product informatie management systeem alle datamodellen op te nemen en te onderhouden.
Met bovenstaand probleem in gedachte is Qmica ontwikkeld. Qmica is een online applicatie die u als leverancier in staat stelt om uw productinformatie vanuit uw eigen systeem om te zetten naar de datamodellen van GS1, ETIM en de belangrijkste retailers aan wie u levert.

Qmica onderhoudt de verschillende datamodellen en maakt melding van wijzigingen, waarbij u inzicht krijgt in welke producten aanpassing behoeven. Wij leggen de mapping vast en valideren de data. Vervolgens genereert u een export zodat u op de juiste wijze de juiste productdata in het juiste formaat aan kunt leveren.
Met Qmica bent u altijd verzekerd van een consistente stroom van productdata naar verkoopkanalen.

Vraag Qmica demo aan